O nama

DUNAV SOJA
UDRUŽENJE

Dunav Soja je međunarodno, nezavisno, neprofitno udruženje, osnovano 2012. godine u Beču u cilju podrške proizvodnji genetski nemodifikovane soje i hrane od domaćih poljoprivrednih proizvodjača.

Zajedničku viziju Dunav Soje udruženja dele članovi iz 25 evropskih zemalja, među kojima su vodeći trgovinski lanci, prehrambena industrija, proizvođači stočne hrane, prerađivači, proizvođači i trgovci sojom. Važnu ulogu imaju i semenske kuće, dobavljači repromaterijala, mehanizacije, kao i brojne naučne institucije i organizacije.

Dunav Soja udruženje podržano je od strane 22 evropska Ministarstava poljoprivrede koji su potpisivanjem Dunav Soja i Europe Soya Deklaracija zajedno istakli značaj “pružanja slobode izbora potrošačima uspostavljanjem transparentnog tržišta, kroz sertifiakciju i jasno označavanje proizvoda i važnost poboljšanje uslova za proizvodnju genetski nemodifikovane soje u regionu kao preduslova za proizvodnju visoko kvalitetne BEZ GMO hrane u Evropi “

Na inicijativu privrede i slušajući potrebe potrošača, kreirani su standardi Dunav Soja, Europe Soya i BEZ GMO Standard za Dunavski region. Po ovim standardima se kontrolišu i sertifikuje proizvodnja i označavaju krajnji prehrambeni proizvodi kako bi se potrošačima pružila mogućnost izbora domaćih proizvoda BEZ GMO kvaliteta.

mapa-Recovered

DUNAV SOJA
U REGIONU

Dunav Soja Regionalni Centar osnovan je 2014. godine u Novom Sadu, gde u saradnji sa brojnim partnerima, predstavnicima privrede i institucijama iz zemalja u regionu podržava proizvodnju genetski nemodifikovane soje i hrane. Sada i potrošači u našem regionu imaju mogućnost izbora domaćih proizvoda BEZ GMO kvaliteta.

Članovi u našem regionu

PROIZVOĐAČI
BEZ GMO I DUNAV SOJA
PROIZVODA:

PARTNERI KOJI OMOGUĆAVAJU
PROIZVODNJU BEZ GMO I DUNAV SOJA PROIZVODA:

KONTAKT

Dunav Soja Regionalni Centar

Vase Stajica 8/19
21000 Novi Sad, Srbija

   

   

  Otvorena pozicija

  Oglas-Grafički dizajner

  Publikacije

  Poboljšanje zdravlja i dobrobiti svinja

  DUNAV SOJA
  U MEDIJIMA