BLOG

Dobrodošli na naš blog.

Ovo je mesto gde delimo iste vrednosti sa svima onima kojima je važno da imaju mogućnost izbora, koji ne biraju samo za sebe već svojim izborom utiču i na druge i svima onima koji žele da znaju šta kupuju. A vi ste odabrali da znate.

Da bismo imali pravo na izbor, moramo da imamo informaciju. Zajedno sa prijateljima našeg bloga sa vama delimo informacije kako biste napravili siguran izbor BEZ GMO hrane od DOMAĆIH proizvođača.

Vaš izbor je glas za njih.

Pridružite nam se.

Možemo li se hraniti zdravo i BEZ GMO danas?

Svaki put kad jedeš i piješ, ili hraniš bolest ili se boriš protiv nje. Heather Morgan

I zaista, koliko danas obraćamo pažnju na to kako se hranimo i odakle potiču namirnice koje kupujemo i sa kojima spremamo obroke svojoj porodici, deci, sebi?

Možemo li se hraniti zdravo danas kad je toliko prerađene hrane na dohvat ruke i, realno, dostupnije i cenom i asortimanom nego što je lokalno uzgajana, prirodna, organska hrana? Na sve koji na ovo pitanje odgovore kako je zdravo skupo imam drugo pitanje – ima li zdravlje cenu?

Opširnije

Ivana Ćirković, 25. oktobra 2018.

Znamo li šta imamo i kako to da sačuvamo?

Demokratija podrazumeva slobodu izbora, a pravog izbora nema bez dovoljne konkurencije, ali ni bez svih relevantnih informacija. Da li je onda demokratija ako na svakom proizvodu, izloženom na rafovima prodavnica, nisu jasno i vidno naznačena njegova osnovna svojstva, a pre svega da li u njemu ima štetnih aditiva i da li sadrži i sastojke sa genetski modifikovanim organizmima (GMO).

Opširnije

Milan Ćulibrk, 7. septembra 2018.

U potrazi za zdravim i prirodnim

Jedna od mojih omiljenih tema i na poslu, u ulozi urednika Progressive magazina, ali i privatno, je ona o organski gajenoj i zdravoj hrani, nasuprot proizvodima prepunim aditiva i onima koji sadrže genetski modifikovane organizme. Verujem da sam sa ovom pričom mnogima već i dosadila, ali od nje svakako neću odustati jer smatram da je izuzetno važno da što više ljudi shvati razliku između jednih i drugih proizvoda, i da počne da bira one zdrave i organske.

Opširnije

Marija Filipović Šmit, 18. jula 2018.

SVESNO BIRAM BEZ GMO, A VI?

Kada se ugase reflektori i kamere, kad nestanu šminka i visoke potpetice, ja preuzimam najzahtevniju ulogu od svih – biti mama. Osim brige o vaspitanju, u današnje vreme poseban izazov je kako detetu stvoriti dobre navike u ishrani. Kako od mnoštva izbora koji vrište sa rafova u prodavnici ili televizijskog ekrana odabrati najbolji? I tu prvenstveno mislim na ukus i nutritivni sadržaj, a ponajmanje na ambalažu ili izgled.

Opširnije

Danijela Buzurović, 20. juna 2018.

BEZ GMO oznaka za naše pravo da znamo šta jedemo

Ekspanzija razvoja biotehnologije proizvodnje hrane i globalizacija svetskog tržišta hrane, bez obzira na zakonske regulative pojedinih zemalja koje zabranjuju proizvodnju i uvoz hrane sa GMO, dovodi u pitanje prisustvo iste i u zemljama sa nultom tolerancijom za hranu sa GMO, među kojima je i naša zemlja.

Opširnije

Vesna Zečević, 20. juna 2018.

KAKO PODRŽATI PRAVO NA IZBOR HRANE KOJU KONZUMIRAMO?

Danas se podrazumeva da svi poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, koji se nalaze na tržištu, ispunjavaju uslove bezbednosti hrane. To praktično znači da se slični proizvodi razlikuju uglavnom po ceni, kvalitetu i izgledu. Kako onda prepoznati i odabrati onaj pravi?

Opširnije

Aleksandar Bogunović, 8. marta 2018.